Afbeelding
adv

De voordelen en kosten van zakelijke aansprakelijkheidsverzekeringen

Algemeen

Als ondernemer in de gemeente De Bilt kun jij je je verzekeren voor aansprakelijkheid. Omdat deze verzekering niet verplicht is, neig je er misschien naar om hem niet af te sluiten. Heb je de knoop nog niet doorgehakt? Dan kun je vast nog wel wat meer informatie over deze verzekering gebruiken. Wat dat betreft, ben je hier aan het juiste adres. Deze tekst staat namelijk volledig in het teken van de voordelen en kosten van zakelijke aansprakelijkheidsverzekeringen.

Financiële bescherming van je bedrijf

Een eerste voordeel van een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering is dat hij je bedrijf financiële bescherming biedt. Word je aansprakelijk gesteld voor schade die je bij een ander hebt veroorzaakt tijdens het uitvoeren van werkzaamheden? Dan ben je wettelijk verplicht om dit te vergoeden. Soms blijft zo’n claim beperkt tot een paar tientjes, maar dit is lang niet altijd het geval. Je bedrijf kan namelijk ook voor (tien)duizenden euro’s aansprakelijk gesteld worden.

Kleine schadeclaims kun je meestal prima zelf dekken, maar bij een grote claim wordt dit een ander verhaal. Als je voor veel geld aansprakelijk gesteld wordt, ben je financieel misschien niet in staat om de schade te vergoeden. Dit kan uiteindelijk tot faillissement van je bedrijf leiden. Als je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluit, hoef jij je hier geen zorgen over te maken. Je bent dan immers verzekerd voor schade die je tijdens het werk aan (spullen van) anderen veroorzaakt. Een verzekeraar dekt overigens niet alleen schade die je zelf veroorzaakt, want schade door personeel en/of producten valt ook binnen de dekking van deze verzekering.

Juridische hulp is verzekerd

Stelt een klant je aansprakelijk voor schade die je niet veroorzaakt hebt? Dan zit er vaak niets anders op dan een gang naar de rechter. Omdat zo’n rechtszaak kosten met zich meebrengt, wil je dit misschien voorkomen. Gelukkig hoef jij je hier geen zorgen over te maken als je zakelijk verzekerd bent voor aansprakelijkheid. Je verzekeraar vergoedt namelijk ook de kosten voor een rechtszaak en juridische hulp. Dit is zelfs het geval als blijkt dat je niet aansprakelijk bent.

Professionele uitstraling

De meeste ondernemers in de gemeente De Bilt sluiten een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af uit financieel oogpunt. Begrijpelijk, maar dit is niet de enige reden om voor deze verzekering te kiezen. Je straalt namelijk ook professionaliteit uit richting je klanten als jij je zakelijk verzekert voor aansprakelijkheid. Als je zo’n verzekering hebt, hoeven je klanten zich geen zorgen te maken over de financiële afhandeling als je per ongeluk schade veroorzaakt. Je verzekeraar vergoedt deze schade in veel gevallen, waardoor je klanten zeker weten dat ze het geld krijgen. Dit kan ervoor zorgen dat een klant sneller een samenwerking met jouw bedrijf aangaat.

Wat kost een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering?

Je weet inmiddels wat de grootste voordelen van een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering zijn, maar je bent waarschijnlijk ook nog benieuwd naar de kosten. Hier kunnen we helaas geen exacte uitspraken over doen, want de prijs verschilt per situatie. Je bepaalt namelijk grotendeels zelf hoe je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering eruit komt te zien. Voor sommige bedrijven volstaat de standaarddekking, terwijl anderen ook een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig hebben.

Met de aanvullende dekking beroepsaansprakelijkheid ben je ook verzekerd voor schade door een beroepsfout of verkeerd advies. Omdat de dekking uitgebreider is, verbaast het je waarschijnlijk niet dat de kosten hoger uitvallen. Wie benieuwd is hoeveel een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering per maand kost, kan het beste een berekening maken op de website van een verzekeraar.