Intimiteit en seksualiteit bij dementie

dinsdag 14 mei 2024 20:00 tot 21:30

Als je partner dementie heeft, verandert je hele leven. Ook je relatie verandert. Net als de manier waarop je elkaar liefhebt. De meeste mensen hebben behoefte aan intimiteit. Ook met dementie. Dan gaat het niet alleen om seks, maar ook om knuffelen, liefdevolle aanrakingen en het delen van gevoelens. 14 mei gaan we in gesprek over het thema Intimiteit en seksualiteit bij dementie met onze gastspreker Jessie van Blaaderen, psycholoog.

Graag ontmoeten we u op dinsdagavond 14 mei in de bibliotheek van De Bilt in het Lichtruim (met de lift naar tweede etage), Planetenplein 2 te Bilthoven. Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar. Het programma begint om 20.00 uur en eindigt om 21.30 uur. U kunt voor de deur parkeren.

Een Alzheimer Café is de benaming van een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met (beginnende) dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden. Er staat iedere keer een ander thema centraal waarvoor een gastspreker wordt uitgenodigd. Er is ruimte voor informeel contact met elkaar. De toegang is altijd gratis, u hoeft zich niet van tevoren aan te melden. De organisatie is in handen van Alzheimer Nederland, afd. Zeist e.o., een casemanager dementie en Silverein. Het Alzheimer Café wordt elke tweede dinsdagavond van de maand georganiseerd, behalve in juli en augustus. 

Wilt u meer informatie voor het Alzheimer Café, dan kunt u een e-mail sturen naar Alida Melkert, a.melkert-oosting@alzheimervrijwilligers.nl of u kunt bellen naar 030-6562977. Ook kunt u een kijkje nemen op de website:

https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/zeist-en-omstreken/alzheimer-cafe-de-bilt